top of page

BIKE AND FIGHT Coll De Rates Event November 2020

17870845058070296.jpg

Mont Ventoux met Olivier Augustus 2022

ventoux._edited.jpg
ventoux......jpg
ventoux........jpg


Het begon ergens vorig jaar - na de TDF - met de gespierde uitspraak van " ik zou eigenlijk ook wel eens die kale berg willen beklimmen daar in Frankrijk".... en het dan even gespierde "ok, maar dan wel van de 3 zijden hé. Als we daar dan toch zijn....." Geruime tijd later en met eigenlijk bijna geen voorbereiding - wat niet aan te raden is - en niet beseffend wat er ons te wachten stond, zijn we er dan toch maar aan begonnen. We zijn mannen van ons woord, dus "en avant marche!!! en zo geschiedde. Het was voor ons als Bourgondische (gespierde) fietsers geen gemakkelijke opdracht maar we hebben ons doel toch behaald. Het was met veel zweet en zelfs tranen want het doet echt wel wat met een mens als je daar boven die kale berg bent geraakt. Tot 3 keer toe zelfs! Opgeven was immers wel het laatste wat we gingen doen, ook al waren er soms toch momenten met zéér ferme twijfels of we het wel gingen halen. We zijn dan ook heel fier en ook blij en dankbaar dat we dit samen als vrienden konden én mochten doen. Het maakt de vriendschap alleen maar mooier en sterker; waarvoor mijn oprechte dank, copain !! Het moge ook duidelijk zijn dat ik zeker niet de enige was die deze uitdaging, na een zware ziekte, heb kunnen realiseren. Er waren wel meerdere renners die hun "kruis" tot boven hebben kunnen meedragen. Ik draag dit "afzien" dan ook graag op aan hen en aan éénieder die ons dierbaar is en aan wie de gedachte ons extra kracht gaf om door te zetten tot de aan de top!!!

58ste Vätternrundan - Zweden Juni 2023

vatt...jpg
vatt.jpg
vatt....jpg

Wat begon als een nonchalante opmerking van onze Scandinavische vrienden tijdens hun fietsvakantie hier in Spanje werd een hartelijke én formele vraag gesteld om deel te nemen aan dit jaarlijks evenement voor een rit van 315km rond het tweede grootste meer van Zweden. Aangezien deze mensen / vrienden me nauw aan het hart liggen en omdat hun werkgever, BMS, focust op onderzoek naar -  en ontwikkeling van medicijnen tegen onder andere tegen kanker, zag ik het ook als een morele verplichting om deze uitdaging te aanvaarden. Het is nog steeds moeilijk te geloven dat we deze 315km met ruim 1800 hoogtemeters en een gemiddelde snelheid van bijna 31km/u rond het meer met de hele groep volbracht hebben maar aangezien het op Strava staat zal het dus wel degelijk kloppen.
Ik kon mij geen beter team wensen om deze opdracht tot een goed einde te brengen, opgeven was namelijk GEEN optie want in gedachten deden we het wel voor minstens één iemand die met deze vreselijke ziekte te maken kreeg. De aanmoedigingen langsheen het parcours, de hulp van de ontelbare vrijwilligers, de gedrevenheid van deze groep maakten het dan ook extra mooi om na ruim 12 uur de eindstreep te halen en bezorgde mij een krop in de keel en tranen van geluk. Kort samengevat was dit een unieke ervaring, waar ik prachtige mensen ontmoet heb en genoten heb van het mooie Zweden.

Een welgemeende dank u aan iedereen die dit mogelijk gemaakt heeft, het was een unieke ervaring en geef dit een mooie plaats in mijn hart.

bottom of page